آشنایی با انواع پلوها
پلو، مهم ترین و اصلی ترین غذای سفره ایرانی ها در مراسم ها، مناسبت ها و مهمانی ها به شمار می آید که به صورت کته و آبکش شده تهیه می شود. این غذا را می توان هم به همراه انواع خورش ها سرو کرد و هم می توان به همراه گوشت، سبزی و یا انواع حبوبات دم کرد. ماده اصلی پلو برنج می باشد. نزدیک به ۹۰ درصد کشت برنج در ایران محدود به استان های شمالی ایران است. ولی با این حال استفاده از برنج در سراسر ایران رواج دارد. علاوه بر این که برنج به همراه خورش و یا انواع سبزی ها و حبوبات پخته می شود، از زعفران و زرشک نیز در تزیین انواع پلوها استفاده می شود که این یکی از مشخصات پلوهای ایرانی است.
انواع پلو های ایرانی عبارتند از: زرشک پلو، باقالی پلو، لوبیا پلو، سبز پلو، آلبالو پلو، شیرین پلو، عدس پلو و رشته پلو.
زرشک پلو
زرشک پلو از جمله پلوهای ایرانی است که به عنوان غذای مجلسی در اکثر مراسم های ملی و مذهبی مورد قبول ذائقه ایرانی ها است، به طوری که شاید کمتر کسی را پیدا کرد که باشد آن را دوست نداشته باشد. این پلو را می توان با مرغ و گوشت پخت و در تزیین آن نیز از زرشک و زعفران استفاده کرد. ادامه مطلب
باقلا پلو یا باقالی پلو
باقلا پلو که در زبان عامیانه باقالی پلو گفته می شود، یکی از انواع پلوهای ایرانی است که در بیشتر جشن ها و مهمانی های از آن استفاده می شوند. باقلا پلو مخلوطی است از شوید و باقلا با برنج که طعم و بویی معطر به برنج می دهد. باقلا پلو را معمولاً در مهمانی ها و مجالس به همراه گوشت سرو می کنند. ولی سرو این پلو با مرغ نیز معمول است. ادامه مطلب
لوبیا پلو
یکی دیگر از پلوهای ایرانی به ویژه ساکنین تهران لوبیا پلو است. لوبیا پلو در بین تهرانی ها دارای محبوبیت بوده و طرفداران زیادی دارد. نام دیگر این پلو استامبولی است. در پخت لوبیا پلو از برنج ایرانی، رب گوجه فرنگی، لوبیا سبز خرد شده و ادویه جات استفاده می شود. علاوه بر این ها، می توان به این پلو گوشت چرخکرده یا گوشت خورشی بدون چربی نیز اضافه کرد. ادامه مطلب
سبزی پلو
سبزی پلو یکی از غذاهای سنتی ایران است که طبخ آن بیشتر همراه با ماهی و در شب آخر سال یعنی شب چهارشنبه سوری صورت می گیرد. ایرانیان معتقد بودند خوردن برنج به دلیل داشتن برکت همراه با ماهی نشانه حیات است و سبزی داخل برنج بیانگر برکت و زایش است، با گذشت سال ها، هنوز هم خانواده های ایرانی هر کجای دنیا هم باشد، برای شام شب چهارشنبه سوری سبزی پلو و ماهی تدارک می بینند. ادامه مطلب
آلبالو پلو
آلبالو پلو، یکی از پلوهای خوش طعم و زیبای مجالس ایرانی به شمار می آید. هرچند آلبالو پلو یک غذای آذربایجانی است ولی در شهرهای مرکزی و شمال ایران نیز با کمی تفاوت، طبخ می شود. بدین صورت که آلبالو پلو در شهرهای آذربایجان و مناطق کویری به همراه ماهیچه و گوشت چرخکرده تهیه می شود و در شهرهای شمالی کشور گوشت چرخکرده جای خود را به گوشت مرغ و یا گوشت سایر پرندگان می دهد. ادامه مطلب
شیرین پلو
شیرین پلو، یکی دیگر از غذاهای سنتی ایرانی است که در مهمانی ها و مجالس رسمی طبخ می شود. این پلو به علت داشتن انواع مغزها در کنار گوشت و برنج به عنوان یک غذای مغذی شناخته می شود که می تواند نیازهای روزانه بدن به انرژی، پروتیین گیاهای، مواد معدنی و اسیدهای چرب ضروری را تامین کند. همچنین برای طعم، رنگ و عطر شیرین پلو از پوست پرتقال، زعفران، بادام و پسته استفاده می شود. ادامه مطلب
عدس پلو
عدس پلو از جمله پلوهای محبوب ایرانی است که به دلیل داشتن عدس دارای ارزش غذایی بالایی است. پخت این پلو در عین حال که ساده و آسان است دارای افزودنی های زیاد و مغذی است. مهم ترین افزودنی ها که به عنوان تزیین روی عدس پلو مورد استفاده قرار می گیرد عبارتند از: خرما یا کشمش، گوشت چرخکرده یا گوشت مرغ، کمی دارچین و زعفران. ادامه مطلب
رشته پلو
رشته پلو از غذاهای اصیل ایرانی است که بیشتر در مناطق آذربایجان پخته می شود. این پلو در گذشته یکی از پلوهای ثابت شب عید و شب بله برون به شمار می رفت. آن ها معتقد بودند خوردن رشته پلو در شب عید باعث می شود رشته کار در سال جدید به دست خانواده بیاید و در طول سال سررشته کارها از دست آدم در نرود. همچنین رسم بوده که خانواده عروس رشته پلو را در شب بله برون تهیه کنند و معتقد بودند که برای رشته یابی و شگون باید در کنار سایر غذاهای سر سفره باشد. ادامه مطلب